Pro přípravu budeš potřebovat:
- 1 vejce
- 2-4 polévkové lžíce yuzu
- 100 ml smetany ke šlehání (33%)
- lžička kokosového oleje
- 1-2 citrony
- borůvky
Postup:
- V misce smícháme vejce, yuzu a přidáme smetanu. Vše v takovém poměru, který nám nejvíce vyhovuje.
- Toast namočíme do vzniklé směsi z obou stran a necháme ho lehce napučet.
- Mezitím si dáme na pánev kokosový olej a necháme ho na pánvi rozehřát. Vložíme na ní toast a lehce osmahneme.
- Když jsou toasty hotové, tak na vedlejší pánev vložíme nakrájená kolečka citronu, lžíci yuzu a přilijeme trochu smetany. Chvilinku povaříme, až vznikne super kyselkavá a nasládlá omáčka.
- Toasty rozkrojíme, dáme na talíř a polijeme směsí z pánve. Na ozdobu přidáme pár borůvek a máme připravenou výtečnou snídani!
TIP: Tento recept pro tebe připravila úžasná Adéla Kožinová (@adela_ko), která si naše yuzu zamilovala!
Vyzkoušej si k toastíkům dát yuzu čaj hned po ránu a uvidíš, že budeš mít báječný den!
French toast
Podívej se, jak to umí Adéla!
P.S. možná na Adély profile nalezneš milou slevovou odměnu...
Klikni sem