VELIKONOČNÍ MAZANEC S YUZU

PRO PŘÍPRAVU BUDETE POTŘEBOVAT:
  • 350 g hladké mouky
  • 150 ml mléka
  • 85 g rozpuštěného másla
  • 70 g cukru krupice
  • 30 g rozinek
  • 20 g čerstvého droždí
  • 3 žloutky
  • 2-3 lžíce Yuzu
  • sůl
  • plátky mandlí

Postup:

  1. 1. Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme trochu cukru a necháme vzejít kvásek. Přidáme sůl, máslo, žloutky, zbylý cukr a pomalu mícháme. Přidáme rozinky a YUZU!
  2. 2. Po částech přisypáváme mouku a pečlivě hněteme, dokud těsto nebude vláčné.
  3. 3. Těsto dáme do mísy, zakryjeme fólií a necháme 60 minut vykynout. Z vykynutého těsta vypracujeme bochánek, který dáme na plech, zakryjte a necháme kynout zhruba dalších 90 minut. Mazanec by měl znásobit objem. Na těsto je důležité nespěchat.
  4. 4. Mezitím si předehřejeme troubu na 160 °C.
  5. 5. Jakmile je mazanec vykynutý, potřeme jej bílky a posypeme mandlemi. Pečeme zhruba 50-60 minut, dokud není na povrchu hezky zlatavý. Špejlí vyzkoušíme propečení uvnitř. Pokud se nám zdá, že potřebuje ještě pár minut, přikryjeme ho alobalem a necháme dopéct.

napsat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.

napsat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.
cart
Nákupní košík0
Košík je prázdný!
Pokračovat v nákupu
0