VELIKONOČNÍ MAZANEC S YUZU

Pro přípravu budeš potřebovat:

Postup:

  1. Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme trochu cukru a necháme vzejít kvásek. Následně přidáme sůl, máslo, žloutky, zbylý cukr a pomalu mícháme. Nyní je čas na rozinky a yuzu!  
  2. Mouku přidáváme po částech a pečlivě hněteme dokud těsto nebude vláčné.
  3. Těsto dáme do mísy, zakryjeme fólií a necháme 60 minut vyzrát. Z vykynutého těsta vypracujeme pěkný bochánek, který dáme na pech, zakryjte a necháme kynout zhruba dalších 90 minut. Mazanec by měl mezitím pěkně znásobit objem. Na těsto je důležité nespěchat.
  4. Troubu si mezitím předehřejeme na 160 °C. Jakmile je mazanec vykynutý, potřete jej rozšlehaným vejcem a zasypte mandlemi. Pečeme zhruba 45 minut dokud není hezky zlatavý. Špejlí vyzkoušíme jeho dopečení uvnitř. Pokud se nám zdá, že potřebuje ještě pár minut, přikrejeme ho alobalem a necháme dopéct.

Napsat komentář